Bekijk alle werken van Venlo Exposed in het Kunstencentrum Venlo

20.10.15 t/m 03.11.15

New York Trees #2 door Maarten Kuypers

Fotografie

Dit werk is afkomstig uit de fotoreeksen van de Tsjak!Tsjak!Tsjak! serie. Een serie die in eigen beheer wordt uitgegeven bestaande uit vier kleine photozines. 

In deze uit vier bestaande fotoreeksen laat Maarten Kuypers herhalingen zien als rust- en referentiepunten in een plek vol chaos. Neem een kosmopolitische omgeving als New York. Waar maak je verbinding mee als je gebombardeerd wordt met beelden en geluiden? Het altijd aanwezige omgevingsgeluid valt voor Kuypers pas weg als hij in een ritme komt van zo'n stad. "De meeste mensen staan in sluimerstand en ondergaan bijna apathisch de hoeveelheid aan indrukken die op hen afkomen. Ik loop rond, scan de omgeving, kom iets tegen, en dan: Tsjak!Tsjak!Tsjak! Dat repeterende daar zit 't hem in. En in de diversiteit binnen deze repetities."

Uit de eerste serie genaamd 'New York Trees' stelt Kuypers twee beelden samen tot een nieuw beeld en bewijst hiermee de kracht van zijn herhaling, consistentie en creëert hiermee een rustpunt voor zichzelf.

Maarten Kuypers
Fotograaf

www.maartenkuypers.nl